Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/umitseno/fermangazetesi.com/include/conf.php on line 7
Bir Basın Toplantısının Ardından - FERMAN Gazetesi - Karaman (Gayrıticari_Hobi Sitesi)

Bir Basın Toplantısının Ardından

Bu basın toplantısında güzel şeyler konuşuldu ama biz toplantı sonrası bunları düşündük.

29 Temmuz 2021 22:18

Bir Basın Toplantısının Ardından

Uzun zamandır hayatın akışında bazı kopmalar oldu. Basın ile gerek resmi gerek özel kurumlar arasında azalmış olan irtibat, salgın nedeni ile iyice koptu ve hatta bazı gerginlikler bile yaşandı, yaşanıyor…

Fiilen yıllarca hizmet ettiğimiz basın sektöründen bir hayli uzaklaştık. Ama “gazetecilik mesleği ancak teneşirde biter” sözü gerçek ki yine de ucundan kıyısından dahil oluyoruz. Aslında bu dahil olmanın altında ise Karaman Sevdası yatıyor. Bu da bir gerçek…

Bir zamanlar susmayan ve şimdilerde bir kaç kadim dostun vefası ile çalan telefonda, Sayın Vekil İsmail Atakan’ın danışmanı Beyefendi, bir basın toplantısı davetinde bulundu. Her ne kadar sektörden uzak kalsak da o nazik davranış ve samimi çağrıya uymak gerekti. Tabi biraz da, çok uzun zamandır bir araya gelemediğimiz meslektaşları görme özlemi de vardı.

Güzel planlanmış ve sunumu güzel bir toplantı oldu. CHP İl Teşkilatı yetkilileri Vekilin yanında tam kadro idiler.

Açılışı İl Başkanı sıfatı ile Bizim Mustafa yaptı. Elbette Sayın Mustafa Cem Kağnıcı hitabı gerekir ama Mustafa, Bizim Mustafa. Dilimiz resmiyete gitmedi.

Bir sağlıkçı olarak gündemin can alıcı noktası salgın üzerinde liyakatli açıklamaları vardı. En dikkat çekeni ise mobil aşılamaya daha fazla önem verilerek araziye inilmesi idi ki çok haklı idi. Ayrıca sahipli köpeklere yapılan katliam ve ciğerlerimizi dağlayan yangınlarla ilgili açıklamaları oldu. Detayları yerel basın mensubu arkadaşlarımız haberleştirdiği için biz konuyu uzatmayalım.

Daha sonra üslup sahibi, ön araştırmaya önem veren, nazik ve her konuda Karaman sevgisi ön planda bir yaklaşım ile Vekil Sayın İsmail Atakan Ünver, seçildiği günden bu güne kadar olan faaliyetlerini bir bir anlattı.

Tarım, tarımsal sulama, hızlı tren, çevre yolu, Yunus Emre Yılı gibi pek çok yerel konu yanında işsizlik, dış politika, devlet hazinesinin maaş/yolluk/harcırah gibi yöntemlerle zarara uğratıldığı, yüzbinlerce lira maaş alan, üstelik bir değil birkaç yerden maaş alanların ülkesi olduğumuzdan bahsetti. Asgari ücretin 100 katından çok daha fazla maaş alanların Devlete hangi hizmeti yaparak bunları hak ettiklerini sordu. Diğer konular çok önemli idi ama bu konu da kalkınmayı adaletli yapacağız iddiasında bulunanlara sorulacak en güzel soru idi. Biz de onlara şayet ifade ettikleri gibi bir dine samimi olarak inanıyorlar ise Baki Alemde bu hesabı nasıl vereceklerini hatırlatmak isteriz. (Bknz: Bir hamalın 2 metrelik ipinin hesabını 3 gün veremediği bir kıssa vardır)

Güzel bir sohbete dönüşen toplantının sonlarında da Kadın Kolları Başkanı ve Karaman Kültüründe derin izler bırakan Sayın Gülsen Kayserilioğlu Genel Merkez tarafından başlatılan ve şiddet gören kadınlara destek sağlayan bir çalışmayı izah ederek basın mensuplarına bu konuda birlikte hareket etme çağrısında bulundu ve bu çağrı memnuiyet uyandırdı.

Sayın Vekilin sözlerinden en dikkatimizi çeken de sorunların çözümü konusunda kendisine hesap soranların bulunduğu idi. Buna verdiği cevapta çok da hâkli idi. Bir iktidar vekili değil bir muhalefet vekili olarak yaptırım gücü yoktu ki. Üstelik gereksiz yere genelde ve yerelde çok gergin bir hale getirilip, yıkımlara sebep olan siyasi gerginlik içinde, kendi parti mensuplarının teklif ve önerilerine bile kulak asmayanlar, muhalefetin ak dediğini kara, kara dediğini ak görme gibi bir saplantı içine giriverdiler.

Detaylara girmedik, zira yerel basın mensubu kardeşlerimiz bunu haber olarak değerlendirdiler.

Uzun zamandır bir kurum tarafından düzenlenmiş derli toplu bir basın toplantısı olmasının yanı sıra, birbirini özleyen basın mensuplarının da derli toplu bir buluşma ortamı oldu.  

Milletvekili Sayın İsmail Atakan Ünver ve İl Başkanı Sayın Mustafa Cem Kağnıcı başta olmak üzere CHP Karaman teşkilatını kutluyor teşekkür ediyoruz.

En azından sorunlar konuşuldu ve kamuoyuna duyuruldu.

Gönül ister ki bu sorunlar bir bir çözülsün. Üstelik bu sorunların çözümü için tüm şartlar yüzde 100 oranında hazır.

Ankara’da hangi kuruma varsanız kilit noktada bir Karamanlı bulmak mümkün. Devletin para kaynaklarının anahtarı Karamanlılarda. Hem de 2-3 kişi bu konuda yetkili. Karar merci sayılacak noktalara hakim çok sayıda Karamanlı var. Hükümetin içinde Karaman ile yakından ilgilenen çok sayıda Bakan olduğu gibi, Sayın Cumhurbaşkanının da Karamana çok özel bir sevgisi ve sempatisi vardır. Karamandan gidecek hiçbir proje, teklif, talep kesinlikle geri dönmeyecektir.

Ne yazık ki yanlış aday ile, yanlış adayın hatalı çıkışları ile seçim kaybeden iktidar, bu hezimetin acısı ile ittifak ortağı olsa bile Belediye ile ihtilafta. Belediye bu soğukluğa haddinden fazla tepki gösterip ipleri gererek diyalog kapılarını kapatmış durumda.

Bir zamanlar Mecliste grubu bulunsun bulunmasın, tüm partilerin yerel teşkilatlarının, resmi kurumların ve STK ların sık sık buluşup kaynaştığı, fikirlerin tartışıldığı çözümlerin arandığı, çözüm yollarının aşılması için birlikte hareket edildiği günleri özler olduk.

Bunun sonucu olarak da gerek hafızamızda gerekse ajandamızda “Karaman Sorunları” başlıklı listemizden eksilen maalesef olmuyor, her geçen gün de artıyor. (Kişisel listemde yaklaşık 80 madde var)

Böyle buğuz ederek, soğuk kavga ederek, kin güderek, her an biraz daha birbirimizden uzaklaşarak nereye gideceğiz? Gelecek nesiller arkamızdan kem söz ederken ne cevap vereceğiz.

Bu basın toplantısında güzel şeyler konuşuldu ama biz toplantı sonrası bunları düşündük.

Dileriz “YETKİLİ” sayılıp bir sıfat taşıyanlar da bir kez daha düşünür. Helal ve haram kavramlarını biliyorlar ise. Zira toplumun verdiği yetkinin bir vebali var…

Karaman eriyor, geriye gidiyor, çözümü imkansız sorunlara karışıyor, tarihinin kötü günlerini yaşıyor.

Hasan ÖZÜNAL

 
karaman siyaset yatırım gelişme kalkınma
Bu Haber 1482 defa okunmuştur.
 
Yorum Ekleyin